Een lekkere en simpele ovenschotel voor fase 1 van het proteïne dieet. Bevat lekker veel groenten voor een voedzame en gezonde maaltijd. Perfect als lunch of als diner. Handig, snel en heel lekker!
Gezonde ovenschotel
Een ovenschotel is makkelijk te maken en een goede manier om lekker veel groenten binnen te krijgen. Je kan er eindeloos mee variëren. Voor deze ovenschotel zijn broccoli en champignons gebruikt, maar gebruik vooral de groenten die jij het lekkerst vindt. Bijvoorbeeld paprika, spinazie of bloemkool. Bekijk wel eerst de toegestane groenten tijdens het proteïne dieet.
Dit recept voor een gezonde ovenschotel met groenten past perfect binnen het proteïne dieet of koolhydraatarm dieet. We gebruiken de proteïne omelet met kaas voor een vullende voedzame maaltijd. Deze bevat per portie slechts 95 kcal, 2,5 gram koolhydraten en maar liefst 17 gram eiwitten. Daarnaast krijg je er allerlei vitamines mee binnen zoals vitamine A, C, E, B1, B3 en meer. Probeer ook eens de andere smaken zoals de omelet met bieslook en ui of Mediterraanse omelet. Door voldoende eiwitten te eten voorkom je dat je snel weer trek hebt en naar ongezonde snacks grijpt. Handig voor tijdens het diëten!
Broccoli champignon ovenschotel
Ingrediënten
- 1 zakje Proday omelet kaas
- 50 gram champignons
- 50 gram broccoli
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak toevoegen
Instructies
- Snijd de champignons en bak deze in een pan met olijfolie.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en bak kort in een pan met kokend water. Laat vervolgens goed uitlekken.
- Schenk 120 ml water in een kom en voeg hier de inhoud van de omelet aan toe. Roer door de mix totdat de poeder is opgelost.
- Zet de groenten over in een kleine ovenschaal en giet de omelet overheen. Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven op 180-200 graden.