Uitleg over proteïnedieet

Banner landingspagina proteinedieet

Wat is het proteïnedieet?

Wil jij graag een gezonde leefstijl bereiken en behouden? Dan is een proteïnedieet, ook wel eiwitdieet genoemd, een uitstekend hulpmiddel. Het eiwitdieet is zeer effectief en helpt je een gezonde en bewuste leefstijl te ontwikkelen en te behouden. Het proteïnedieet is gericht op veel proteïnen en weinig koolhydraten om zo de gewenste resultaten te bereiken. Wat je doel ook is, wij van Proday helpen je graag. Een groot voordeel van ons proteïnedieet is dat je niet zult terugvallen in je oude ongezonde voedingspatroon. Het dieet helpt je een gezonde leefstijl te bereiken en ook te behouden.

Een proteïnedieet van Proday gaat ook niet vervelen want er zijn genoeg variatiemogelijkheden en producten om uit te kiezen. Overweeg je te starten met het dieet, maar wil je eerst kennismaken met onze producten? Met een proteïnedieet startpakket kun je onze producten tegen een aantrekkelijke prijs uitproberen. Het 7-daagse Startpakket van Proday inclusief shakebeker, handleiding en weekplanning. Bovendien zijn alle producten gemakkelijk te bereiden en consumeren, en daardoor gemakkelijker vol te houden. Bekijk ons receptenboek voor inspiratie en lekkere recepten. Lees ook zeker de klantervaringen om erachter te komen wat klanten van Proday vinden!

banner 7 daagse startpakket
banner met CTA 8 daagse startpakket
banner 14 daagse startpakket

Zo werkt het eiwitdieet

Bij een proteïnedieet beperk je de inname van koolhydraten en daarmee suikers. Dat compenseer je door meer proteïnen te eten. Om goed te functioneren moet je lichaam de volgende stoffen uit voedsel halen:

Eiwitten

Eiwitten/proteïnen zijn de bouwstenen van ons lichaam, die we onder meer gebruiken voor de opbouw en het onderhoud van onze spieren. Eiwitten zijn één van de drie macronutriënten in onze voeding, naast vetten en koolhydraten. Ze kunnen niet zomaar door het lichaam worden opgenomen, omdat ze bestaan uit ketens van verschillende aminozuren. Om proteïnen te gebruiken worden ze in je maag en in je darmen tot kleinere stukjes verteerd, waarna losse aminozuren overblijven. Door eetmomenten met eiwitrijke producten over de hele dag te verdelen, zorg je ervoor dat je lichaam de hele dag door wordt voorzien van deze belangrijke bouwstoffen.

Vetten

Vetten dienen als brandstof, maar zijn ook nodig als reserve, voor de bouw van cellen en de opname van vitamines. Voor gebruik moeten vetten worden afgebroken tot kleine deeltjes, de vetzuren. Die leveren energie en zijn nodig voor de ontwikkeling van je hersenen, ogen en zenuwstelsel. Vetten spelen ook een rol in je afweersysteem.

Koolhydraten

Ons lichaam heeft koolhydraten nodig om de lichaamstemperatuur op peil te houden en voor alledaagse activiteiten zoals sporten. Koolhydraten vind je onder meer in suiker, aardappels, brood, fruit, peulvruchten en groenten.

Pennywafel chocolade        Omelet mediterraans   crepe choco banaan

De 4 fases van het proteïnedieet

Het eiwitdieet is opgedeeld in vier fases. Het is namelijk niet alleen de bedoeling dat je afvalt en een gezonde leefstijl bereikt, maar ook dat je deze gezonde leefstijl behoudt. Na de powerstartfase ga je geleidelijk weer vetten en koolhydraten toevoegen aan je dieet. Uiteindelijk ga je terug naar een regulier voedingspatroon dat je helpt gezond te blijven. Volg je het Proday proteïnedieet? Dan is het belangrijk om je dagelijkse dosis vitamines en mineralen in te nemen.In onze webshop vind je een ruime keuze aan producten. Bestel hier jouw Promine Multivitamine tabletten met vitaminen en mineralen.

FASE 1 icon

Fase 1: Powerstartfase

In deze fase nuttig je alleen eiwitmaaltijden. Die vul je aan met toegestane groenten (zoals broccoli en andijvie), multivitaminen en vijf hoogwaardige eiwitsupplementen. Koolhydraten zijn niet toegestaan. Het is belangrijk om tijdens deze fase genoeg water te drinken voor een goede afvoer van afvalstoffen. Door het volgen van de powerstartfase behaal je 60% van je doel en deze fase duurt circa drie maanden. In die periode zet je de eerste stappen naar een gezond en gebalanceerd
leven.


FASE 2 icon

Fase 2: Combifase

In fase 2 ga je de eiwitmaaltijd die je ’s avonds nuttigt, vervangen door een normale maaltijd. Die bestaat uit vis, vlees of vega plus groenten. In deze tweede fase van het proteïnedieet behaal je de volgende 25% van jouw uiteindelijke doel en duurt ongeveer twee maanden.


FASE 3 icon

Fase 3: Overgangsfase

Gedurende deze fase van het dieet mag je weer koolhydraten en suikers binnenkrijgen. Eiwitrijk brood wordt namelijk onderdeel van je ontbijt. Op het eind van de overgangsfase ben je nog maar 5% verwijdert van je uiteindelijke doel! De overgangsfase duurt doorgaans een maand en helpt je jouw nieuwe gezonde leefstijl te ontwikkelen. Na deze fase weet je voor jezelf hoeveel koolhydraten je kunt binnenkrijgen, zonder dat je aankomt.


FASE 4 icon

Fase 4: Gezondgewichtfase

Tijdens deze laatste fase van het proteïnedieet vervalt ook het lunchproduct en maak je de overgang naar volledig normale voeding. Je blijft wel eiwitrijke tussendoortjes gebruiken. Gedurende deze fase went je lichaam aan een normaal voedingspatroon waarbij de hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten in balans zijn. Na deze fase heb je je doel behaald en kun je genieten van een gezonde leefstijl. Om te voorkomen dat je naar ongezonde tussendoortje grijpt,
kun je onze heerlijke proteïne snacks als gezond alternatief gebruiken.

Het eiwitdieet is effectief

Een proteïnedieet is een effectieve manier om af te rekenen met die ongezonde leefstijl. Je zult dagelijks minder onnodige koolhydraten binnenkrijgen en meer belangrijke eiwitten. Deze bouwstoffen van je lichaam dragen bij aan spieropbouw en -onderhoud. Spieren verbruiken op hun beurt energie, wat weer helpt bij de vetverbranding. Verrassend genoeg zitten in eieren minder eiwitten dan in alternatieve producten zoals vlees, vis en noten. Een proteïnerijk dieet bestaat dan ook niet uit een grote(re) hoeveelheid eieren, maar uit een gebalanceerde mix van vlees (bijvoorbeeld kip, biefstuk of rosbief), vis (zalm, tonijn, makreel) en zuivel. Kaas bevat veel eiwitten, maar ook veel vet. Goede alternatieven uit de zuivelcategorie zijn geitenkaas, mozzarella en magere kwark. Vegetariërs en veganisten kunnen vlees en vis vervangen door bijvoorbeeld noten, zaden, bonen en vleesvervangers als tofu.

Wat helpt bij het bereiken van een gezonde leefstijl is om een proteïnedieetpakket met eiwitrijke producten te gebruiken. Om voor te zorgen dat je niet alleen eiwitrijke producten gaat eten zijn deze producten ook nog eens verlaagd aan koolhydraten. Daarbij krijg je een handleiding met uitleg en een weekplanning om te zorgen dat je je streefgewicht bereikt én behoudt. Bekijk alle proteïnedieet producten en ontdek onze variatie in ontbijtproducten, snacks, dranken, avondmaaltijden en meer! Bestel het Deluxe Startpakket van Proday voor maar liefst 8 dagen met maar liefst 40 proteïnerijke producten, een potje multivitaminen, een handige shakebeker, een handleiding en een weekplanning. Het Deluxe Startpakket bestaat onder andere uit ontbijtjes, snacks, soepen, maaltijden en desserts. Je bestelt hier het 7-daagse startpakket.

Het beste proteïne startpakket voor 7 dagen!

Bestel vandaag nog het 7-daagse eiwitpakket met maar liefst 35 eiwitrijke producten. In deze box zitten de lekkerste proteïne producten. Dit is dé ideale manier om kennis te maken met het eiwitdieet en gezond bezig te zijn. Voel je direct fitter en gezonder met het startpakket.

  • 35 eiwitrijke producten
  • een combinatie tussen ontbijt, snacks, soepen, maaltijden en desserts
  • minder dan 10 euro per dag
  • de perfecte manier om kennis te maken met het eiwitdieet
  • inclusief handige shaker, handleiding met uitleg en weekplanning

Lekker eten tijdens het proteïnedieet

Tijdens het eiwitdieet kun je gewoon lekker blijven eten. De eiwitproducten van Proday zijn smaakvol en vullend. Je volgt een dieet zonder dat je doorhebt dat je daadwerkelijk aan het diëten bent. Dit komt omdat de producten verzadigen vanwege het hoge gehalte aan eiwitten. Daarnaast bevatten de producten van Proday alle gezonde voedingsstoffen en smaken die jij nodig hebt en lekker vindt. Het aanbod van Proday bestaat uit meer dan 350 proteïnerijke producten. Van repen tot dranken en van omeletten tot desserts. Ten slotte kun je bij Proday ook terecht voor voordeelverpakkingen, de scherpste aanbiedingen, vitamines en mineralen, suikervervanger, vetverbranders en overige non-food producten. Bekijk het aanbod aan proteïne producten en begin vandaag nog met je gezondere leefstijl.

wil je 5 korting nieuwsbrief inschrijving proday

Toegestane groenten

Het proteïnedieet is een koolhydraatarm dieet. Bepaalde groenten bevatten veel koolhydraten. Wij raden je daarom aan om deze groenten te vermijden. Gelukkig zijn er voldoende groenten die je onbeperkt kunt eten. Het complete overzicht vind je hier: toegestane groenten eiwitdieet.

Het receptenboek

Kun je wel inspiratie gebruiken? In ons receptenboek vind je lekkere en eenvoudig te bereiden recepten. De meeste gerechten staan binnen 15 minuten op tafel. Ideaal als je weinig tijd hebt maar toch gezond wilt koken. Bekijk hier het receptenboek.

Proday proteïnedieet

Wil je kennismaken met onze producten? Ons proteïnedieet startpakket voor 7 dagen bevat 35 verschillende eiwitrijke en verlaagd aan koolhydraten producten en geeft een voorproefje van het Proday-assortiment. Het pakket bevat bovendien een handige shaker, een handleiding met uitleg en een weekplanning. Alle producten zijn daardoor gemakkelijk te bereiden. Een gezondere levensstijl ontwikkelen was nog nooit zo eenvoudig!

proday proteinedieet

Populaire aanbieding