Bereid eens een heerlijke kip kerrie met rijst. Dit recept is een proteïne dieet fase 2 recept en helpt je op weg naar een gezonde levensstijl.
Gezonde kip kerrie met rijst
Dit recept bevat minder koolhydraten en meer eiwitten. Een gouden combinatie voor een gezonde maaltijd. Veel mensen kennen kip kerrie alleen uit een pakje, maar met een snuf kerriepoeder kom je er ook zonder smaakversterkers!
Een heerlijk zelfgemaakte gezonde kip kerrie in een saus met sperziebonen en rijst. Door ‘normale’ rijst te vervangen met proteïne rijst krijg je minder koolhydraten en meer eiwitten binnen. Proteïne rijst is een uitstekend alternatief voor rijst en vormt de perfecte basis voor vele gezonde maaltijden. Een portie levert slechts 112 kcal, 6 gram koolhydraten en wel 18 gram eiwitten!
Tip: Probeer dit recept voor kip kerrie met rijst ook eens met bloemkoolrijst! Of bak er een spiegeleitje bij in plaats van kipfilet.
Kip kerrie met rijst
Ingrediënten
- 1 zakje proteïne rijst
- 100 gram kipfilet
- 100 gram sperziebonen
- 1/2 ui
- 1 theelepel kerrie kruiden
- 0,5 blokje kippenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Bereid de Proday rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Was en snijd de sperziebonen en snipper de ui. Snijd ook de kipfilet in blokjes.
- Vervolgens kook je de sperziebonen in zo'n 10 minuten beetgaar.
- Verwarm de olijfolie in de pan en bak de ui. Voeg vervolgens de kip toe aan de pan samen met de kerrie kruiden en bak totdat de kip gaar is.
- Vervolgens kook je ongeveer 150 ml water samen met de kippenbouillon
- Giet dan de kippenbouillon over de kip heen. Voeg de sperziebonen toe en laat even sudderen.
- Serveer de gekookte Proday rijst samen met de kip kerrie saus.
Geniet ervan!