Zelf glutenvrij brood bakken met Proday

Veel van ons starten de dag met een boterham en ook tijdens de lunch wordt doorgaans veel brood genuttigd. Brood is de laatste jaren ook een veelbesproken onderwerp. De meningen zijn verdeeld als het gaat om de vraag of brood wel of niet gezond voor ons is. Een van de belangrijkste redenen waarom mensen brood vermijden is vanwege de gluten.

Ben jij ook zo dol op brood, maar ben je geen fan van gluten of heb je een glutenintolerantie (coeliakie)? Dan is zelf glutenvrij brood bakken wellicht de oplossing voor jou. Zelf glutenvrij brood bakken klinkt misschien als een heel karwei, maar is het zeker niet. Met de producten uit onze webshop is het heel eenvoudig en ook nog eens lekker en gezond.

Sukrin broodmixen in de Proday webshop

In onze webshop kun je verschillende producten aanschaffen om zelf glutenvrij brood te bakken. Je kunt kiezen uit:
Broodmix Fiberbrød: de Sukrin broodmix heeft een laag koolhydraatgehalte bevat geen gist, gluten, soja en melk.
Super broodmix met chia en hennepzaad: deze broodmix van Sukrin bevat chia en hennepzaad en is net als het broodmix Fiberbrød verlaagd aan koolhydraten en bevat geen gist, gluten, soja en melk.
*Alle broodmixen zijn geschikt vanaf fase 1. 

Eenvoudig en snel zelf glutenvrij brood bakken

Het enige wat je zelf toe moet voegen aan de Sukrin broodmixen is water. Afhankelijk van de gekozen broodmix kan de hoeveelheid water, de oventemperatuur en baktijd wat verschillen, maar de bereidingswijze is vrijwel hetzelfde. Kijk voor de precieze hoeveelheid water, oventemperatuur en baktijd op de productverpakking of op onze website. In vijf eenvoudige stappen bak je een heerlijk en gezond glutenvrij brood.

Stap 1: Voordat je aan de slag gaat met het deeg, is het belangrijk om de oven voor te verwarmen. Kijk op de productverpakking of op de productpagina voor de exacte temperatuur.

Stap 2: Doe de broodmix en water (de precieze hoeveelheid water staat op de productverpakking vermeld) in een kom, mix het geheel en laat het ongeveer vijf minuten rusten.

Stap 3: Maak een bal van het deeg en plaats deze op een bakplaat. Vergeet niet om de bakplaat van bakpapier te voorzien zodat het deeg niet vastkleeft aan de plaat.

Stap 4: Het is tijd om het brood in de oven te doen en te bakken. Kijk wederom op de verpakking of de site voor de exacte baktijd. Deze kan variëren van 60 tot 70 minuten (broodjes 20-25 min.).

Stap 5: Als het brood klaar is, haal je het uit de oven en laat je het, niet afgedekt, op een rooster afkoelen. Als het genoeg is afgekoeld, kun je heerlijk genieten van je zelf gebakken glutenvrij brood. Smakelijk!

Bestel je Sukrin broodmixproducten in de Proday webshop!

Wil je morgen ook genieten van eigen gebakken glutenvrij brood? Bestel dan vandaag nog vóór 22.00 uur de Sukrin broodmixproducten in onze webshop dan heb je ze morgen in huis.

Zelf glutenvrij brood bakken

Nieuw!

full_dranken-pakket.jpg
Dranken pakket
(Set 15 stuks)
✓ 
10% korting

Maandaanbieding

full_proteine-dieet-exlusive-pakket.jpg
Exclusive Pakket

✓ 20% korting
Lees meer over Afterpay   Lees meer over Thuiswinkel Waarborgpayment logos
Alle prijzen zijn incl. BTW.
0