Ben je een echte zoetekauw? Dan is dit bananenbrood met amandelmeel echt iets voor jou! Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijke suikervrije bananenbrood met minder koolhydraten! Geschikt vanaf fase 3 van het proteïne dieet.
Bereidingstijd
50 min.
Ingrediënten
- 150 gram Sukrin Amandelmeel
- 2 kleine geprakte bananen
- 3 grote eieren
- 30 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 25 gram Sukrin Gold
- 2 tl kaneelpoeder
- 1 tl bakpoeder
- 30 gram walnoten (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de eieren, bananen en roomboter tot een glad beslag met een mixer.
- Meng in andere kom het amandelmeel, Sukrin Gold, kaneelpoeder en bakpoeder en meng dit vervolgens door het beslag.
- Voeg de walnoten op het laatste moment toe.
- Bedek een rechthoekige bakvorm met bakpapier en vul deze met het beslag.
- Bak het bananenbrood in ongeveer 35 minuten gaar.
- Laat afkoelen voordat je het brood in plakken snijdt.
Wist je dat? Je met een satéprikker in het midden van het brood kan prikken? Als deze er schoon uitkomt is het brood klaar!
Voedingswaarden per portie
Calorieën: 159 kcal
Eiwitten: 5 gram
Koolhydraten: 5 gram
Suikerarm bananenbrood
Ben je een echte zoetekauw? Dan is dit bananenbrood met amandelmeel echt iets voor jou! Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijk suikervrij bananenbrood met minder koolhydraten! Geschikt vanaf fase 3 van het proteïne dieet.
Porties 8 porties
calorieën 159kcal
Ingrediënten
- 150 gram Sukrin Amandelmeel
- 2 kleine bananen geprakt
- 3 grote eieren
- 30 gram roomboter op kamertemperatuur
- 25 gram Sukrin Gold
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 30 gram walnoten optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de eieren, bananen en roomboter tot een glad beslag met een mixer.
- Meng in een andere kom het amandelmeel, Sukrin Gold, kaneelpoeder en bakpoeder en meng dit vervolgens door het beslag.
- Voeg op het laatste moment de walnoten toe.
- Bedek een rechthoekige bakvorm met bakpapier en vul deze met het beslag.
- Bak het bananenbrood in ongeveer 35 minuten gaar.
- Laat afkoelen voordat je het brood in plakken snijdt.