Bloemkoolsteak, ja het bestaat echt! Je maakt als het ware een steak van een bloemkool. Dit doe je door 4 gelijke stukken uit de bloemkool te snijden. Deze breng je op smaak met kruiden en daarna bak je de steak in de oven. Even iets heel anders, maar enorm lekker én gezond! Wij maakten in dit recept nog aardappelpuree en spinazie erbij om er een volledige avondmaaltijd van te maken. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
Bloemkoolsteak recept
Deze steaks zijn een perfecte vervanger voor vlees. Doordat je ze grilt in de oven krijgen ze een heerlijke smaak en een krokante bite. Het smaakt heel anders dan wanneer je bloemkool doet koken! Zeker de moeite waard om eens te proberen dus. En het leuke is dat je er maar weinig ingrediënten voor nodig hebt. Eigenlijk alleen een bloemkool en wat kruiden en je steak is ready! Ook ideaal voor op de barbecue trouwens. Strooi je favoriete kruiden op de bloemkoolsteak, wikkel het in aluminiumfolie en smullen maar.
Omdat we graag een volledige avondmaaltijd met jullie delen, hebben wij het recept nog aangevuld met aardappelpuree en spinazie. Dit past perfect bij de bloemkoolsteaks. Volg jij ons proteïne dieet? Dit recept mag je al eten vanaf de 1e fase, genieten maar!
Voedingswaarden per portie
- Kcal: 237
- Vet: 9,7 gram
- Eiwit: 23,8 gram
- Koolhydraten: 10,8 gram
- Vezels: 7,1 gram
Bloemkoolsteak met aardappelpuree en spinazie
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 3 el olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- 4 zakjes proteïne aardappelpuree
- 600 gram verse spinazie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de bloemkool in "steaks". Leg de bloemkool op een snijplank met de onderkant naar beneden. Snijd de bloemkool doormidden over de stam en snijd er vervolgens plakken van ongeveer 5 cm dik van. Uit 1 bloemkool haal je ongeveer 4 mooie steaks.
- Leg deze "steaks" op een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met kerriepoeder en wat peper en zout.
- Bak de bloemkoolsteaks 15 minuten in de oven. Draai de steaks om en bak ze daarna nog 10 minuten.
- Maak ondertussen de aardappelpuree klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm één eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de spinazie toe. Roer zo nu en dan om zodat alle spinazie verwarmd wordt. Wanneer alle spinazie geslonken is, roer je het nog één keer om en haal je het uit de pan.
- Pak 4 borden en schep de aardappelpuree, de spinazie en bloemkoolsteaks op de borden. Eet smakelijk!