Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bloemkool in "steaks". Leg de bloemkool op een snijplank met de onderkant naar beneden. Snijd de bloemkool doormidden over de stam en snijd er vervolgens plakken van ongeveer 5 cm dik van. Uit 1 bloemkool haal je ongeveer 4 mooie steaks.
Leg deze "steaks" op een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met kerriepoeder en wat peper en zout.
Bak de bloemkoolsteaks 15 minuten in de oven. Draai de steaks om en bak ze daarna nog 10 minuten.
Maak ondertussen de aardappelpuree klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verwarm één eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de spinazie toe. Roer zo nu en dan om zodat alle spinazie verwarmd wordt. Wanneer alle spinazie geslonken is, roer je het nog één keer om en haal je het uit de pan.
Pak 4 borden en schep de aardappelpuree, de spinazie en bloemkoolsteaks op de borden. Eet smakelijk!