Proday eiwitdieet

eiwitdieet

Wat zijn eiwitten?

Eiwit is een lichaamseigen stof die aanwezig is onze cellen. Een ander woord voor eiwit is proteïne. Het menselijk lichaam is opgebouwd uit 100.000 miljard cellen. Zo bevatten onze organen, spieren, botten, bloed en zenuwstelsel allemaal eiwitten. Proteïnen leveren calorieën en aminozuren, de laatste zijn bouwstenen voor het eiwit in de lichaamscellen. Het lichaam is in staat om bepaalde aminozuren zelf aan te maken, de overige moeten uit voeding gehaald worden. Deze noemen we essentiële aminozuren.

Wat doen eiwitten?

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen van het lichaam, die we onder meer gebruiken voor de opbouw en het onderhoud van onze spieren. Eiwitten zijn één van de drie macronutriënten in onze voeding, naast vetten en koolhydraten. Het lichaam heeft voortdurend eiwitten nodig om nieuwe cellen te maken en oude cellen te vernieuwen.

Waar zijn eiwitten goed voor?

Om goed te kunnen functioneren heeft je lichaam naast brandstof ook bouwstoffen nodig. Eiwitten zijn uitstekende bouwstoffen voor het lichaam. Zo gebruiken je spieren eiwitten om te herstellen na inspanning en heeft je immuunsysteem ze nodig om afweerstoffen aan te maken. Bovendien verzadigen eiwitten meer dan koolhydraten en vetten.

Volwassenen hebben gemiddeld 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Sommige groepen hebben wat meer nodig. Hieronder vallen vegetariërs, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding gegeven. Ook mensen die veel aan krachttraining doen hebben iets meer nodig.

Waar zitten eiwitten in?

Zowel dierlijke als plantaardige producten zijn een bron van proteïne. De dierlijke proteïne uit vlees, vis, zuivel en eieren zijn voor het lichaam goed op te nemen. Ze bevatten alle aminozuren (bouwstoffen van eiwitten) en worden daarom ook wel hoogwaardige proteïne genoemd.

Plantaardige producten als groenten, granen, paddenstoelen, noten en zaden bevatten wel proteïne, maar niet alle essentiële aminozuren. Eet je geen dierlijke proteïne, dan is het de kunst om de juiste plantaardige eiwitten te combineren.

Het helpt om meer plantaardige of dierlijke proteïne aan je dieet toe te voegen. Koolhydraten worden gebruikt om je lichaam van energie te voorzien, eiwitten worden daarentegen gebruikt bij het herstel en opbouw van spieren. Ze kunnen ook worden gebruikt als brandstof echter kost het afbreken van eiwitten meer energie en tijd. Hierdoor zal je minder snel weer trek hebben.

Wat is het eiwitdieet?

Het eiwitdieet wordt ook wel het proteïne dieet genoemd. Het is een verantwoorde manier om actiever met een gezonder leven bezig te zijn zonder spiermassa in te leveren. Het is zeer effectief en helpt je een gezonde en bewuste leefstijl te ontwikkelen en te behouden.

Bij het Proday dieet zal de hoeveelheid vetten en koolhydraten worden verlaagd en eiwitten worden verhoogd. Doordat je hoogwaardige eiwitten eet, behoud je je spiermassa. Dat is slim, want spieren wil je juist niet verliezen. Spieren helpen namelijk bij de vetverbranding doordat ze meer energie verbruiken dan vetmassa.

Hoe werkt een eiwitdieet?

Het Proday dieet is opgedeeld in 4 fases, waarbij je strikt begint en ook de grootste stappen maakt. Door middel van de 4 fases zal je een gezonde levensstijl bereiken en behouden.

Het dieet bestaat, afhankelijk van de fase, uit vier t/m zes proteïne producten per dag. Door minder calorieën op een dag te eten zal het lichaam hierop reageren. Door het tekort gaat het vet verbranden om zo aan energie te komen. Eet eetpatroon met veel eiwit helpt om niet te veel calorieën binnen te krijgen. Dat verklaart ook het succes van het eiwitdieet.

Het dieet is eenvoudig samengesteld en makkelijk te vol te houden, waardoor het ideaal is voor beginners. Ook is het niet verplicht om te sporten. Wel raden we aan om dagelijks voldoende te bewegen.

eiwitdieet startpakket

Compleet eetschema voor 7 dagen!

Het eiwitdieet starterspakket

Probeer nu voordelig ons eiwitdieet en maak kennis met onze producten. Het 7-daagse startpakket bevat een handleiding en handige weekplanning. Het is de ideale manier om kennis te maken met het effectieve dieet. Voel je direct fitter en gezonder!

 • Voordelig kennismaken
 • 35 verschillende proteïne producten
 • Compleet eetschema met ontbijt, lunch, snack, diner en dessert

Bestel het starterspakket

Hoe lang mag je het eiwitdieet volgen?

Het eiwitdieet is niet gevaarlijk en is een verantwoorde en gezonde manier om een gezonde levensstijl te bereiken. Hoe groter je doel, des te langer je het dieet volgt. Voordat je begint is het belangrijk om te bepalen wat je doel is. De eerste fase vertegenwoordigt 60% van het gehele dieet, de tweede fase 25%, de derde fase 10% en de vierde fase 5%. In de laatste fase heb je je streefgewicht bereikt.

Proday eiwitdieet

Wat mag je eten tijdens het eiwitdieet?

Tijdens het dieet mag je naast de vier t/m zes eiwitrijke producten per dag alleen producten nuttigen die koolhydraatarm zijn. Let erop dat je maximaal 45 gram koolhydraten per dag mag. Ons assortiment bestaat uit meer dan 400 smakelijke (kant-en-klare) producten, waardoor het goed vol te houden is. Daarnaast is het in alle fases toegestaan om groenten te eten. Vanaf fase 2 mag je weer fruit en vlees eten. Ook is het belangrijk om voldoende water te drinken.

Hieronder een overzicht van wat je mag eten tijdens de verschillende fases van het eiwitdieet:

 • Fase 1 - Powerstart fase: in deze fase nuttig je alleen proteïne producten. Je maaltijden vul je aan met toegestane groenten en multivitaminen. Het is belangrijk om voldoende water te drinken. In de eerste fase zet je de eerste en grootste stappen naar een gezond leven en behaal je 60% van je doel.
 • Fase 2 - Combi fase: in fase twee vervang je één van de producten door een normale maaltijd. De maaltijd bestaat uit vis, vlees of vega met groenten. In deze fase behaal je de volgende 25% van je doel.
 • Fase 3 - Overgangsfase: in de derde fase mag je weer iets meer koolhydraten eten. Na deze fase ben je nog maar 5% verwijdert van je uiteindelijke doel. Je leert de juiste verhouding van eiwitten, koolhydraten en vetten aan voor jouw lichaam op de lange termijn.
 • Fase 4 - Gezond gewicht fase: yes! Je hebt de laatste fase bereikt, waarin je de overgang naar volledig normale voeding maakt. Gedurende deze fase went je lichaam aan een normaal voedingspatroon waarbij de voedingsstoffen in balans zijn. Na deze fase heb je je doel behaald en geniet je van een gezonde levensstijl.

Voor een succesvol dieet dat makkelijk is vol te houden hebben wij ook de lekkerste eiwitdieet recepten voor je samengesteld. Hieronder vind je enkele recepten die zijn toegestaan in verschillende fases van het dieet. Bekijk hier al onze dieet recepten.

 

eiwitdieet-recept-noodles

Aziatische noodles

Met onze konjac noodles zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel! De noodles bevatten geen koolhydraten, vetten en suikers en zijn daarmee ideaal om te gebruiken tijdens het dieet. Met veel groenten is dit de ideale lunch of diner. 

Bekijk recept

eiwitdieet-recept-caesar-salade

Caesar salade 

Welke maaltijd past er nu beter bij een dieet dan een salade? Toch bevat een klassieke caesar salade aardig wat vet en calorieën. Daarom hebben wij een gezondere variant gemaakt met een caloriearme dressing. Een heerlijk lichte maaltijd. 

Bekijk recept

eiwitdieet-recept-pizza

Tortilla pizza

Een skinny pizza! Zelfs tijdens het dieet mag je genieten van een pizza. Het geheim zit 'm in de bodem, hier wordt namelijk geen normaal deeg voor gebruikt maar een tortilla. Met minder koolhydraten is dit pizza recept al geschikt vanaf fase 2!

Bekijk recept

Wat is het verschil tussen een eiwitdieet en proteïnedieet?

Een eiwitdieet is hetzelfde als een proteïnedieet. Proteïne zijn eiwitten, het is simpelweg een andere naam voor dezelfde bouwstof. In België wordt het vaak het proteïnedieet genoemd en in Nederland veelal het eiwitdieet.

Wat is het verschil tussen een eiwitdieet en koolhydraatarm dieet?

Het eiwitdieet is per definitie niet hetzelfde als een koolhydraatarm dieet, maar in praktijk komt het vaak op hetzelfde neer. Het eiwitdieet is in de basis een koolhydraatarm dieet. Bij beide diëten is er sprake van het verminderen van de inname van koolhydraten. Doordat je minder koolhydraten eet zal je deze moeten vervangen door eiwitten of vetten.

Is het eiwitdieet gezond?

Het eiwitdieet is een verantwoorde en effectieve manier om je doel te bereiken. Volgens het Voedingscentrum is voldoende eiwit eten belangrijk voor een goede gezondheid. Een eiwitrijk eetpatroon, in combinatie met veel groenten en weinig verzadigd vet, lijkt de bloeddruk zelfs iets te kunnen verlagen.

Is het eiwitdieet gevaarlijk?

Er zijn geen aanwijzingen dat het eiwitdieet schadelijk is voor de gezondheid. Tijdens het dieet worden koolhydraten grotendeels vervangen door eiwitten, wat belangrijke bouwstenen zijn van ons lichaam. Een tekort aan eiwit kan juist leiden tot afbraak van spierweefsel. Dit tekort kan leiden tot een gebrek aan spierkracht en een verminderde weerstand.

Proday, protein for every day

Ben jij overtuigd en wil je graag beginnen met het proteïne dieet? Behaal succesvol een gezonde leefstijl met de 4 fases van Proday!

Waarom Proday?

 • Gemakkelijk vol te houden 
 • Dieet zonder terugval 
 • Meer dan 400 smaakvolle producten
 • Snelle hulp via onze chat
 • Voor 22:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden

proday eiwitdieet startpakket

 

Wanneer je vragen hebt of tips wenst te ontvangen kan je onze klantenservice altijd om advies vragen!

Populaire aanbieding