5443 beoordelingen
Ontdek de veelzijdigheid van Amandelmeel voor jouw proteïne dieet. Met slechts 73 kcal per portie biedt het een indrukwekkende 10 g proteïne en maar 2,2 g koolhydraten. Perfect voor iedereen die een gezonde leefstijl nastreeft en heerlijke proteïne ontbijten wil bereiden. Of je nu bakt of kookt, amandelmeel is een uitstekende keuze om jouw gerechten voedzamer te maken. Voeg het toe aan je dieet en geniet van de nootachtige smaak terwijl je je lichaam voorziet van essentiële voedingsstoffen.
Ontdek de veelzijdigheid van ons Amandelmeel, een essentieel ingrediënt voor iedereen die een gezonde leefstijl nastreeft en een perfecte keuze voor jouw proteine ontbijt en andere maaltijden. Met 73 kcal per portie van 20 gram, bevat ons amandelmeel 10 gram proteïne en slechts 2,2 gram koolhydraten, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel het proteine dieet als voor algemene gezonde voedingspatronen.
Amandelmeel kan worden gebruikt voor een breed scala aan bakrecepten en past perfect binnen alle fasen van jouw dieet. Voor gistdeeg kun je 10 tot 20% van het normale meel vervangen door amandelmeel en de hoeveelheid vloeistof iets verhogen. Voor recepten zonder gist kun je alle meel vervangen door amandelmeel. Houd er rekening mee dat amandelmeel meer vloeistof absorbeert door zijn hoge vezelgehalte, dus pas de hoeveelheid vloeistof of meel dienovereenkomstig aan.
Ben je op zoek naar meer glutenvrije of koolhydraatarme producten? Bekijk ons assortiment op de proteïne ontbijt pagina voor meer inspirerende en gezonde opties.
Integreer Amandelmeel in je dieet voor een gezonde en smaakvolle vervanging van traditioneel meel en ervaar de voordelen van dit voedzame superfood!
Je kunt Sukrin amandelmeel gebruiken voor alles waar je meel voor zou gebruiken. Amandelmeel gedraagt zich iets anders dan gewoon meel omdat het glutenvrij is. Gluten helpen gistdeeg te rijzen omdat gluten kleine gasbelletjes in het deeg insluiten. Gluten werken ook als een bindmiddel en maken het deeg gemakkelijker te bewerken. Als je met gistdeeg bakt, kun 10 tot 20% van het meel vervangen met amandelmeel. Dan moet je wel de hoeveelheid vloeistof verhogen met 5 tot 10%.
Als je recept helemaal geen gist bevat, dan kun je 100% van het meel vervangen met amandelmeel. Omdat amandelmeel veel vezels bevat, zal het meer vloeistof opnemen dan andere soorten meel. Daarom moet je, als je het meel 100% vervangt met amandelmeel, de hoeveelheid amandelmeel met 50 tot 60% reduceren of je moet de hoeveelheid vloeistof verhogen.
Let er op dat als je alleen met amandelmeel bakt, de deeg sneller uit elkaar valt dan deeg met gewoon meel. Een tip om dit op te lossen is Fiberfin te gebruiken. Lees meer over Fiberfin.
Voedingswaarden | Per 100 gram | Per portie (20 g) |
---|---|---|
Energie (kJ) | 1.530 | 306 |
Energie (kcal) | 366 | 73 |
Vetten (g) | 10 | 2,0 |
-wv. verzadigd (g) | 0,8 | 0,2 |
-wv. choline | 0,0 | 0,0 |
-wv. linolzuur | 0,0 | 0,0 |
-wv. linoleenzuur | 0,0 | 0,0 |
Koolhydraten (g) | 11 | 2,2 |
-wv. suikers (g) | 7,5 | 1,5 |
-wv. polyolen | 0,0 | 0,0 |
Vezels (g) | 13 | 2,6 |
Eiwitten (g) | 51 | 10 |
Zout (g) | 0,00 | 0,00 |
Natrium | 0,00 | 0,00 |