Goede voornemens, 5 tips om ze vol te houden

goede voornemens volhoudenHoe gaat het met je goede voornemens? Misschien had je jezelf voorgenomen om minder te eten, meer te sporten en gezonder te leven. Weet je dat ook vol te houden of raken je goede voornemens langzaam maar zeker op de achtergrond? De februarimaand is er berucht om. Proday geeft je vijf handige tips om je door deze moeilijke maand heen te helpen.

1. Maak het kleiner

Deel je goede voornemens op in kleine, hanteerbare stukjes. Kijk wat deze maand (week of dag) voor jou haalbaar is. Zo worden je doelen opeens veel gemakkelijker te halen. En dat stimuleert!

2. Kijk verder dan de weegschaal

Focus je niet te veel op wat de weegschaal je toont. Als je sport, neemt je spiermassa toe en spieren zijn zwaarder dan vet. Op de weegschaal word je zwaarder, terwijl je spiermassa opbouwt. Kijk dus ook in de spiegel. En voel hoe je kleding ruimer gaat zitten.

3. Zorg voor genoeg slaap

Vroeg je bed induiken is een prima manier om je goede voornemens vol te houden. Daarmee voorkom je niet alleen dat je later op de avond toch gaat snacken, het is ook goed voor je wilskracht. Te weinig slaap verstoort het deel van je hersenen dat beslissingen neemt. Dus ook het deel dat je helpt bij het stellen van je doelen en het beheersen van je impulsen. Voldoende slaap is dus een uitstekende manier om je wilskracht te ondersteunen.

4. Bereid een noodplan voor

Oude gewoontes zijn hardnekkig en er komt een moment dat de verleiding je even te groot is. Bereid jezelf daarop voor. Wacht bijvoorbeeld vijf minuten voor je aan de verleiding toegeeft. De kans is groot dat je wilskracht het dan toch wint. Bedenk van tevoren wat je doet als je een etentje of een feestje hebt. Dat je bijvoorbeeld geen alcohol maar water drinkt, geen romige soep maar een heldere bouillon eet. Dan hoef je niet te twijfelen en zijn de moeilijke momenten makkelijker te overwinnen.

5. Beloon jezelf en houd vol!

Het kost tijd en moeite om nieuw gedrag aan te leren, maar de aanhouder wint. Geef de moed niet op als je even de fout in gaat en beloon jezelf met iets leuks bij elke mijlpaal die je haalt. Dan bereik je met succes én plezier je gezonde leefstijl. Succes!

Nieuw!

full_dranken-pakket.jpg
Dranken pakket
(Set 15 stuks)
✓ 
10% korting

Maandaanbieding

full_proteine-dieet-exlusive-pakket.jpg
Exclusive Pakket

✓ 20% korting
Lees meer over Afterpay   Lees meer over Thuiswinkel Waarborgpayment logos
Alle prijzen zijn incl. BTW.
0