Gezond ontbijten nieuwe stijl

ontbijt havermout pannenkoekIn de derde fase van het eiwitdieet ga je weer gewoon ontbijten. Als het goed is, ben je dan afgekickt van je suikerverslaving en wil je de dag beginnen met een gezond, liefst koolhydraatarm ontbijt. Dat is best even schakelen als je gewend was aan boterhammen, muesli of cruesli.

Koolhydraatarm

Ben je een echte broodliefhebber en wil je je boterhammen niet missen? Kies dan voor koolhydraatarm brood, dat is een mooi compromis. Je vindt het bij de bakker, de supermarkt en uiteraard in de webshop van Proday. Een gezond alternatief is havermout, dat door het boek ‘De Voedselzandloper’ weer helemaal terug is uit de vergetelheid. Het zit vol nuttige stoffen, is voedzaam en bevat trage suikers waardoor het lang een verzadigd gevoel geeft. Havermoutpap is rijk aan vezels, wat goed is voor je darmen, en voorkomt een sterke piek en daarna daling van je bloedsuikerspiegel, zodat je niet snel weer zin krijgt om weer iets te eten.

Havermoutpap met banaan en kaneel

  • 40 gram havermout
  • 200 ml soja- of amandelmelk (ongezoet)
  • halve banaan, in stukjes gesneden
  • kaneel naar smaak
  • zout naar smaak
  • cacaopoeder en geraspte kokosnoot naar smaak
Giet de sojamelk in een pan en breng aan de kook en voeg de havermout en stukjes banaan toe. Laat enkele minuten koken tot de pap de gewenste dikte heeft. Voeg de kaneel toe. Doe de energiebron uit en laat enkele minuten zwellen. Strooi naar wens cacaopoeder en geraspte kokos op de havermoutpap. Houd je van een zoete smaak, voeg dan wat stevia toe. Je kunt ook 100 ml water en 100 ml soja- of amandelmelk gebruiken.

TIP: Heb je ’s ochtends weinig tijd? Wanneer je de havermout een nacht laat weken in de melk, dan is de havermoutpap de volgende ochtend zacht genoeg om (koud) te eten. Havermout is overigens ook lekker met wat magere kwark of yoghurt.

Voor de variatie: havermout pannenkoeken

  • 100 gram gemalen havermout
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 theelepels ahornsiroop of een paar schijfjes banaan
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • (kokos) olie om in te bakken
  • ahornsiroop of fruit als ‘beleg’
  1. Doe de havermout met het bakpoeder, zout en kaneel in een kom
  2. Voeg de amandelmelk en de siroop (of banaan) toe en mix het tot een glad geheel
  3. Doe een beetje (kokos)olie in de pan en zorg ervoor dat de pan goed heet
  4. Maak meerdere pannenkoeken tegelijk. Schenk een beetje beslag in de pan en bak, afhankelijk van het formaat van jouw pan 2 tot 3 pannenkoeken per keer.
  5. Wanneer er bubbeltjes in de pannenkoeken ontstaan, draai je ze om en bak je ook de andere kant in een paar minuten goudbruin.

Andere gezonde ontbijtjes zonder koolhydraten

Roerei met kaas

  • 25 gram kaas, geraspt
  • 2 eieren
  • peper, zout
  • 1 eetlepel olie
  • 1 tomaat
  1. Was de tomaat en snij deze in plakjes. Roer het ei los met peper en zout.
  2. Verhit de olie in de pan en giet daarin het eimengsel. Roer dit regelmatig om en strooi de kaas erover zodra het ei gestold is.
  3. Schep het roerei op een bord en garneer met de tomaat.

kwark met noten

  • 200 gram magere kwark, magere yoghurt of sojayoghurt
  • wat walnoten, hazelnoten of amandelen
  • Eventueel zoetstof en kaneel
Pin It

Nieuw!

full mincidetox1

Mincidetox
✓ 
30% korting

Maandaanbieding

IMG_6002.jpg



Exclusive Pakket

✓ 20% korting

Lees meer over Afterpay  payment logos
0