Ga terug

Verse springrolls met garnalen en mango

Heerlijk verse springrolls met garnalen en mango.
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Trefwoord gezonde springrolls, spring rolls met mango, springrolls, springrolls met garnalen, verse spring rolls, verse springrolls
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 springrolls
calorieën 77kcal

Ingrediënten

  • 75 gram mango in dunne plakjes
  • 75 gram Hollandse garnalen
  • 1 el Mayo style saus
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 60 gram wortel julienne gesneden
  • 1/3 avocado
  • 1/3 komkommer in dunne reepjes
  • 6 rijstvellen
  • 10 gram munt of koriander
  • 2 el Sweet Chilisaus
  • 1/4 limoen
  • 1 tl sojasaus

Instructies

  • Snijd de mango, avocado en komkommer in reepjes van ongeveer 10 cm lang en 0,5 cm dik. Snijd de wortel julienne.
  • Meng de Hollandse garnalen met de mayonaise, 1 el limoensap en de cayennepeper.
  • Dompel een rijstvel ongeveer 30-40 seconden in een grote kom met warm water.
  • Leg het zachte rijstpapier op een schoon bord (bijvoorbeeld bord of snijplank)
  • Leg op het rijstpapier eerst de garnalen, dan een hoopje wortel, beetje komkommer en vervolgens een plakje mango en avocado. Top af met twee blaadjes munt of koriander.
  • Vouw beide zijden van het vel naar binnen en rol op. Herhaal met overige rijstvellen.
  • Maak tot slot een dipsausje van het sap van een kwart limoen, de sojasaus en chilisaus. Genieten maar!