Ga terug

Spinazietaart

Een heerlijke spinazietaart met ham, champignons en roomkaas. Deze taart zit vol eiwitten!
Gang avondmaaltijd, Lunch
Keuken Nederlands
Trefwoord Eiwitrijk avondgerecht, Eiwitrijke spinazietaart, Spinazietaart
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
calorieën 485kcal

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de proteïne penne zoals op de verpakking aangegeven. Giet af en zet even weg.
  • Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en de gedroogde ham in kleine stukjes.
  • Pak een pan en verwarm hierin de olijfolie. Bak de champignons gaar. Voeg wanneer de champignons bijna klaar zijn de spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Haal de pan van het vuur en zet even weg.
  • Pak een kom en meng hierin de roomkaas, het ei, de geraspte kaas en de kruiden goed door elkaar. Voeg daarna de groenten, de pasta en gedroogd ham toe. Blijf roeren totdat alles goed door elkaar is gemengd.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en vet een kleine springvorm (diameter 11 cm) in met een beetje boter of olie. Schep het pasta-groentemengsel in de springvorm.
  • Zet de springvorm voor 15-20 minuten in de oven! Smakelijk.
  • Tip: lekker met een salade