Scrambled tofu
Deze scrambled tofu is een heerlijk én eiwitrijk ontbijt of lunch!
Trefwoord Eiwitrijk ontbijt, Eiwitrijke lunch, Scrambled tofu, Tofu
Bereidingstijd 15 minuten minuten Totale tijd 15 minuten minuten
- 125 gram tofu
- 100 gram spinazie
- 2 sneeën toast naturel of meerzaden
- 1 ui
- halve paprika
- halve theelepel kurkuma poeder
- halve theelepel paprika poeder
- halve theelepel knoflookpoeder
- halve theelepel uienpoeder
- 1 à 2 takjes peterselie
Snij de tofu in blokjes en verkruimel het met de hand.
Snij de ui fijn en de paprika in blokjes.
Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de uit totdat deze glazig begint te worden.
Voeg de paprika blokjes toe en roerbak mee.
Voeg de scrambles tofu toe en roerbak mee.
Voeg de kruiden toe.
Roerbak het geheel 5-10 minuten totdat de tofu goudbruin kleurt.
Verdeel de scrambled tofu over 2 sneetjes toast naturel of meerzaden.
Voedingswaarde (van het geheel = 2 porties)
- Energie: 352 kcal
- Vet: 13,2 gram
- Koolhydraten: 21,2 gram
- Eiwitten: 29,6 gram
- Vezels: 16 gram
Voedingswaarde (per portie)
- Energie: 176 kcal
- Vet: 6,6 gram
- Koolhydraten: 10,6 gram
- Eiwitten: 14,8 gram
- Vezels: 8 gram