Deze zonnebloemmeel is van de hoogste kwaliteit. Er worden geen zout of conserveringsmiddelen aan toegevoegd. Het bevat 11% vezels, is rijk aan eiwitten (50%) en is glutenvrij. Volg je een eiwitdieet dan kun je zonnebloemmeel vanaf fase 1 al gebruiken.
Je kunt Sukrin zonnebloemmeel gebruiken voor alles waar je meel voor zou gebruiken. zonnebloemmeel gedraagt zich iets anders dan gewoon meel omdat het glutenvrij is. Gluten helpen gistdeeg te rijzen omdat gluten kleine gasbelletjes in het deeg insluiten. Gluten werken ook als een bindmiddel en maken het deeg gemakkelijker te bewerken. Als je met gistdeeg bakt, kun 10 tot 20% van het meel vervangen met zonnebloemmeel. Dan moet je wel de hoeveelheid vloeistof verhogen met 5 tot 10%. Als je recept helemaal geen gist bevat, dan kun je 100% van het meel vervangen met zonnebloemmeel. Omdat zonnebloemmeel veel vezels bevat, zal het meer vloeistof opnemen dan andere soorten meel. Daarom moet je, als je het meel 100% vervangt met zonnebloemmeel, de hoeveelheid zonnebloemmeel met 50 tot 60% reduceren of je moet de hoeveelheid vloeistof verhogen. Let er op dat als je alleen met zonnebloemmeel bakt, de deeg sneller uit elkaar valt dan deeg met gewoon meel.