Wielrennen zonder koolhydraten

jaco mos proday eiwitdieetOud wereldkampioen aflossing shorttrack schaatsen Jaco Mos is na zijn schaatscarrière altijd blijven sporten. Stilletjes aan zijn de te veel koolhydraten en vetten die hij binnenkeeg gaan opstapelen. Dankzij het proteinedieet van Proday heeft hij weer geleerd wat de beste verhouding aan eiwitten, koolhydraten en vetten voor zijn lichaam is. Na 2,5 maand het dieet van Proday te hebben gevolgd heeft hij zijn doel behaald. En tijdens deze periode kon zijn oude hobby wielrennen nog steeds beoefenen. Zijn geliefde fiets hoefde hij zo niet aan de kant te zetten. 

Wielrennen is een duursport die veel van het lichaam vraagt. De juiste brandstof is dan heel belangrijk. Dat hoeven echt niet alleen koolhydraten te zijn, zegt Jaco. “Tijdens het eiwitdieet verbaasde ik me over de hoeveelheid energie die ik had, ook al at ik koolhydraatarm. Ik had echt bakken energie.”
In de eerste week had Jaco al 25 % van zijn doel behaald. "Dat ging te snel en toen ben ik even iets rustiger gaan doen". Maar als snel wende mijn lichaam aan mijn nieuwe eetpatroon.

De honger voor zijn

“Ik fiets ongeveer twee keer in de week zo’n zestig tot tachtig kilometer, en sinds kort rijd ik af en toe weer een wedstrijd. Voor de start eet ik een reep van Proday, anders heb ik na tien kilometer al een knorrende maag. En als je tijdens een duurtraining van meer dan twee uur honger krijgt, is eten te laat en krijg je met een zogenaamde ‘hongerklop’ te maken. Dan is het bloedsuikergehalte zo laag dat je de pedalen nauwelijks meer rond krijgt en kun je net zo goed afstappen. En tijdens een training neem ik onderweg nog een reep.”

Lekkere repen

Over de repen is hij heel enthousiast. “Het hele dieet is mij heel goed bevallen, maar vooral met de repen ben ik als sporter erg blij. Tijdens het fietsen wordt mijn mond erg droog en dan krijg ik de gebruikelijke mueslirepen die in sportzaken te koop zijn gewoon niet weg. Ze zijn mij veel te droog en niet lekker ook. De repen van Proday zijn én heerlijk van smaak én veel smeuïger. En ook al bevatten ze weinig koolhydraten, toch leveren ze genoeg brandstof voor mijn trainingen.”

Nu met korting!

Wil je de repen van Proday ook proberen? Ga dan nu naar de webshop en profiteer van de aanbieding.

Nieuw!

full_dranken-pakket.jpg
Dranken pakket
(Set 15 stuks)
✓ 
10% korting

Maandaanbieding

full_proteine-dieet-exlusive-pakket.jpg
Exclusive Pakket

✓ 20% korting
Lees meer over Afterpay   Lees meer over Thuiswinkel Waarborgpayment logos
Alle prijzen zijn incl. BTW.
0