Met dit simpele basisrecept maak je in een handomdraai tortilla’s met minder koolhydraten. Vul ze met je favoriete groenten en je hebt een heerlijke maaltijd.
Koolhydraatarme tortilla’s
Helaas zijn traditionele tortilla wraps niet toegestaan tijdens een koolhydraatarm dieet of het proteïne dieet. Een tortilla bevat namelijk gemiddeld 20 gram koolhydraten per stuk. Maar met een paar aanpassingen en de juiste ingrediënten maak je in een handomdraai de lekkerste koolhydraatarme tortilla’s.
In dit recept gebruiken we eiwitten en kokosmeel voor een stevige en elastische structuur. Kokosmeel is gemaakt van gedroogd kokosvlees en is neutraal van smaak. Daarnaast is het rijk aan vezels, glutenvrij, laag in koolhydraten en al geschikt vanaf fase 1 van het proteïne dieet. Het is een ontzettend veelzijdig product, waarmee je lekkere baksels kan maken. Dankzij het Sukrin kokosmeel bevat één luchtige wrap maar liefst 94% minder koolhydraten.
Tortilla's met minder koolhydraten
Ingrediënten
- 4 grote eieren alleen eiwit
- 40 ml water
- 20 gram kokosmeel
- 1/8 theelepel bakpoeder
- 1/8 theelepel knoflookpoeder
- 1/8 theelepel zout
Instructies
- Meng in een grote kom het eiwit van de eieren, water en kokosmeel met een garde. Laat het mengsel even rusten en voeg de rest van de ingrediënten toe.
- Verwarm een koekenpan met twee eetlepels olijfolie boven middelhoog vuur. Giet 1/4 van het beslag in de pan en verspreid zo dun mogelijk. Draai de tortilla om zodra het beslag niet meer plakkerig is. Bak nog twee minuten aan beide kanten goudbruin.
- Herhaal tot het beslag op is.
- Vul met je favoriete groenten voor een gezonde maaltijd tortilla’s met minder koolhydraten!