Ga terug

Gevulde paprika met rijst

Deze gevulde paprika’s zien er niet alleen leuk uit, maar smaken ook ontzettend goed. De paprika’s zijn gevuld met slim rijst, gehakt en kaas. Dit recept bevat ongeveer 9,6 gram koolhydraten per portie. Dat is maar liefst 75% minder koolhydraten dan gevulde paprika's met normale witte rijst.
Gang Hoofdgerecht
Diet Low Calorie, Low Fat
Trefwoord gevulde paprika met rijst, koolhydraatarm gevulde paprika, proteine dieet recept
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 porties
Auteur Proday

Ingrediënten

  • 1 zakje Slim Rijst
  • 2 rode paprika's
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 el olijfolie
  • 100 gram tomaten
  • 60 gram geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika’s met water en verwijder de bovenkant en de zaadlijsten. Zet de paprika’s op een ovenschaal. Was de tomaten en snijd in kleine blokken.
  • Giet de rijst af in een vergiet en spoel goed met water.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt gaar in ongeveer 5 minuten. Breng vervolgens op smaak met zout en peper en voeg ook de tomaten en de Slim Rijst toe. Laat ca. 3 minuten sudderen.
  • Vul de paprika’s met het gehakt, rijst en voeg op het laatst de kaas toe. Plaats ze ongeveer 20 minuten in de oven.