Ovenschotels, wie houdt er niet van? Het is super makkelijk te bereiden en je kunt eindeloos variëren met jouw favoriete ingrediënten. In dit recept hebben we gekozen voor een vegetarische ovenschotel. Zo krijg je een boost van groenten en vitaminen binnen. Daarnaast smaak het ook nog eens heerlijk! Een perfecte combi, toch?
Koken met alleen maar groenten saai? No way! Groenten hebben van zichzelf vaak al een heerlijke smaak. Met een beetje peper en zout (en eventuele andere kruiden) maak je al snel een feestje van jouw avondmaaltijd! In dit recept hebben we gekozen voor broccoli en champignons. Uiteraard is het ook mogelijk om andere groenten te kiezen. Volg je het proteïne dieet? Kijk dan wel even in de toegestane groenten lijst welke groente je precies mag hebben en in welke hoeveelheid. Dit recept is geschikt om te eten vanaf fase 1. Zit je al in fase 2? Dan kun je ook zeker 100 gram vlees uit de vleeswijzer toevoegen aan het recept!
Wist je dat groenten ook veel vitaminen bevatten? Namelijk vitamine A en C! Vitamine A is onder andere van belang voor een gezonde huid, haar en nagels. Ook draagt het bij aan een goede werking van het afweersysteem. Vitamine C is onder andere nodig voor de vorming van bindweefsel en het in stand houden van de weerstand. Daarnaast bevat groenten ook diverse mineralen zoals foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. Genoeg reden dus om deze heerlijke ovenschotel boordevol groenten klaar te maken!
Vegetarische ovenschotel recept
Met dit recept zet je een heerlijke ovenschotel op tafel en je hebt er maar een kwartiertje werk aan! Je hoeft dus niet urenlang in de keuken te staan maar zet toch een verantwoorde maaltijd op tafel met veel groenten. Het enige wat je nodig hebt is een oven, ovenschaal en de ingrediënten. Makkelijker kunnen we het bijna niet maken. Laten we aan de slag gaan!
Voedingswaarden per portie
- 230 calorieën
- 3,6 gram koolhydraten
- 22,2 gram eiwitten
Vegetarische ovenschotel
Ingrediënten
- 1 Proday omelet kaas
- 100 gram champignons
- 100 gram broccoli
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ongeveer 5 minuten in kokend water. Laat vervolgens goed uitlekken.
- Snijd de champignons en bak deze kort in een pan met olijfolie.
- Schenk 120 ml water in een kom en voeg hier de inhoud van het zakje Proday omelet kaas aan toe.
- Roer door de mix totdat het poeder is opgelost.
- Plaats de groenten in een kleine ovenschaal en giet de omelet eroverheen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven op 180-200 graden.