In dit recept voor een koolhydraatarme cheesecake gebruiken we Sukrin Amandelmeel en een Sukrin suikervervanger. Hierdoor levert een portie slechts 3,8 gram koolhydraten!
Recept voor een heerlijke koolhydraatarme cheesecake
Dit recept is geschikt vanaf fase 3 van het proteïne dieet ofwel koolhydraatarm dieet. Met slechts een paar ingrediënten bak je een cheesecake met minder koolhydraten. Door Sukrin Amandelmeel te gebruiken voor de bodem en de suiker te vervangen met Sukrin+ is het een verantwoord tussendoortje tijdens het dieet.
Koolhydraatarme cheesecake
In dit recept voor een koolhydraatarme cheesecake gebruiken we Sukrin Amandelmeel en Sukrin suikervervanger. Hierdoor levert een portie slechts 3,8 gram koolhydraten!
Porties 8 porties
Ingrediënten
Voor de bodem
- 50 gram boter
- 100 gram Sukrin Amandelmeel
- 2 tl kaneel
- 1 eiwit
Voor de vulling
- 3 eieren
- 2 el citroensap
- 600 gram roomkaas
- 35 gram Sukrin+
- 3 tl vanille aroma
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter en meng alle ingrediënten voor de bodem in een grote kom. Verdeel het mengsel over een springvorm en bak de bodem ca. 25 minuten in de oven.
- Splits de eieren voor de vulling. Meng de citroensap met de roomkaas, eidooiers, Sukrin en vanille aroma tot een glad mengsel.
- Klop in een andere kom de eiwitten stijf met een snufje zout. Spatel de mengsels voorzichtig samen en verdeel over de taartbodem.
- Bak de cheesecake ca. 60 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat goed afkoelen en eet smakelijk!