Deze gezonde kwarktaart is heerlijk zoet en heeft een knapperige bodem van biscuits. Deze klassieker is perfect voor op verjaardagen of bijvoorbeeld als verantwoord tussendoortje!
Gezonde kwarktaart recept
Iedereen kent de kwarktaart wel. Deze wordt vaak geserveerd op verjaardagen en doet het altijd goed! Je kunt met de smaken ook eindeloos variëren. Wij gebruiken in dit recept frambozen en Sukrin om de taart wat zoeter te maken. Dus ja, je leest het goed. Dit is een gezonde én toch zoete taart! Uiteraard kun je ook ander fruit gebruiken, bijvoorbeeld aardbeien. De bodem is gemaakt van proteïne biscuitjes. Dit zijn eiwitrijke koekjes die geen toegevoegde suiker bevatten! Perfect voor als je een proteïne dieet of gezonde levensstijl volgt!
De kwarktaart is super eenvoudig te maken en hoeft niet in de oven. De taart moet wel 2 uur in de koelkast om op te stijven. Dus je moet wel even geduld hebben voordat je je heerlijke baksel kunt proeven!
Heb jij het recept gemaakt? Deel jouw creatie op Instagram en tag @proday.nl. Wij vinden het namelijk super leuk om jouw resultaat te zien en delen dit ook graag met onze volgers die ook voor een gezonde leefstijl gaan.
Voedingswaarde per punt (uit het recept komen tien taartpunten):
- Energie: 205 kcal
- Vet: 13 gram
- Eiwit: 7,1 gram
- Koolhydraten: 13,3 gram
- Waarvan suiker: 2,9 gram
- Waarvan polyolen: 5,5 gram
- Netto koolhydraten: 7,8 gram
Gezonde kwarktaart
Ingredients
Bodem
- 200 gram Proteïne biscuits
- 70 gram boter gesmolten
Vulling
- 150 gram frambozen
- 500 gram volle kwark
- 35 gram Sukrin
- 1 tl vanille extract
- 6 gelatine blaadjes
Instructions
- Vet een ronde springvorm van 23 centimeter licht in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
- Maal voor de bodem de koekjes fijn in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine dan kan je ze ook in een stevige zak doen en fijnslaan meteen deegroller.
- Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
- Doe de gesmolten boter bij de kruimels en meng goed door.
- Verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de springvorm. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat gemakkelijk met de bolle kant van een lepel.
- Week de blaadjes gelatine in een kommetje met ruim koud water.
- Pureer de frambozen en verwarm de puree in een steelpannetje. Doe hier de Sukrin bij en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe en laat ze hierin smelten.
- Doe het frambozenmengsel in een kom en voeg hier de volle kwark aan toe. Meng tot een lichtroze mengsel.
- Schep vervolgens het kwarkmengsel in de taartvorm op de bodem en laat de kwarktaart 2 uur opstijven in de koelkast.