Wie is er niet gek op Mexicaans eten? Wij in ieder geval wel! Onze diëtiste maakte dit heerlijke recept voor een gevulde paprika Mexicaans met chili con carne en champignons. Een gevulde paprika bevat 21,4 gram eiwitten, perfect voor het proteïne dieet!
Wist je dat paprika’s super gezond zijn?
Ze bevatten veel voedingsstoffen en vezels en maar weinig calorieën. Daarnaast bevatten ze ook vitamine C en verlagen ze het risico op chronische ziekten. Er zit ook nog een verschil in de voedingswaarden per kleur. De rode paprika bevat bijvoorbeeld meer koolhydraten dan een gele en groene paprika. Neem dit dus zeker mee in je keuze als je in de supermarkt staat!
Gevulde paprika Mexicaans
Behalve dat het een superlekker recept is, is het ook nog eens heel eenvoudig om te maken. We gebruiken in dit recept onze proteïne chili con carne welke rijk is aan eiwitten. De paprika wordt gevuld met de chili con carne en champignons. Ben je niet zo van de champignons? Dan kun je uiteraard ook een andere groente toevoegen. Kijk in onze groentewijzer welke groenten zijn toegestaan tijdens het proteïne dieet en in welke hoeveelheid. Om het af te maken wordt de paprika afgetopt met wat geraspte kaas, jammie!
De gevulde paprika’s kun je eventueel serveren met een salade. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke caesar salade!
Voedingswaarden per portie
- Calorieën: 270 kcal
- Vetten: 11 gram
- Eiwitten: 21,4 gram
- Koolhydraten: 16 gram
- Vezels: 10 gram
Volg je het proteïne dieet? Dan is dit recept geschikt vanaf fase 2.
Gevulde paprika Mexicaans
Ingrediënten
- 2 gele paprika's
- 250 gram (kastanje)champignons
- 40 gram magere geraspte kaas 20+
- 2 zakjes proteïne chili con carne
- 1 el olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de gele paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaden. Leg de paprika's met de open kant naar beneden in de oven op de bakplaat met bakpapier voor 15-20 minuten, of tot de paparika's aan de randjes lichtbruin worden.
- Snijd ondertussen de champignons in stukjes en bak deze in één eetlepel olijfolie gaar.
- Bereid ook de chili volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Meng, wanneer de chili klaar is, de champignons door de chili.
- Vul de geroosterde gele paprika's met het chilimengsel en bestrooi met kaas.
- Leg de paprika's nog 5 tot 10 minuten in de oven, zodat de kaas smelt en krokant wordt.
- Serveer de gevulde paprika's eventueel nog met een lekkere salade. Smakelijk!