Een bloemkoolpizza? Jazeker! Bij deze pizza is de bodem van bloemkool gemaakt. Het gekke is dat je de bloemkool nauwelijks proeft. Het is dus net een echte pizza, maar dan een gezonde variant! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
Gezonde pizza
Op zoek naar een recept voor een gezonde pizza? Dan zit je hier zeker goed! Deze bloemkoolpizza is gezond, koolhydraatarm én proteïnerijk. Nog een pluspunt is dat de pizza net zo lekker is als een ‘echte’ pizza! Je denkt misschien dat de bloemkool de overhand heeft, maar dit is juist helemaal niet het geval. Bloemkool heeft namelijk relatief een neutrale smaak die al snel op de achtergrond raak als je het mengt met andere ingrediënten.
Recept bloemkoolpizza
In dit recept maken de pizzabodem met bloemkool gemixt met mozzarella, ei, Parmezaanse kaas en een snufje zout. We beleggen de pizza met een lekkere kaassaus, champignons, paprika, gedroogde ham en rucola. Natuurlijk kun je zelf kiezen met welke ingrediënten je de pizza wilt beleggen. Let wel op de voedingswaarden bij het kiezen van de ingrediënten! Wij hebben in dit recept specifiek gekozen voor gezonde ingrediënten waaronder de kaassaus die lager is in koolhydraten en de proteïne gedroogde ham.
Voedingswaarden (per persoon):
- Energie: 342 kcal
- Vet: 14,9 gram
- Eiwitten: 33,6 gram
- Koolhydraten: 14,1 gram
- Waarvan suikers: 11,2 gram
- Vezels: 11,3 gram
Bloemkoolpizza (proteïnerijk)
Ingrediënten
Ingrediënten voor de bodem
- 1 middelgrote bloemkool
- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 30 gram geraspte mozzarella kaas
- 1 middelgroot ei
- 1/4 tl zeezout fijngemalen
Ingrediënten om de pizza te beleggen
- 100 ml Rabeko cheezy saus
- 1 bakje champignons
- 1 gele paprika
- 2 zakjes Proteïne gedroogde ham
- 1 handje rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de bloemkool fijn. Dit gaat het beste in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je ook een handrasp gebruiken.
- Doe de fijngemalen bloemkool in een magnetronbestendig bakje en doe het 3 tot 5 minuten in de magnetron.
- Laat de bloemkool even afkoelen. Pak een schone theedoek en doe hierin de afgekoelde bloemkool. Wring alle vocht eruit. Doe dit net zo lang totdat het meeste vocht uit de bloemkool is verdwenen.
- Meng in een kom de bloemkool met de mozzarella, Parmezaanse kaas en een snufje zout. Roer dit goed door. Voeg daarna het ei toe en meng alles nog eens goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met een ingevet stuk bakpapier en verdeel het mengsel over het bakpapier. Probeer een dunne ronde bodem te maken die niet te dik is! Het beste gaat dit met de bolle kant van een lepel.
- Doe de bakplaat in de oven en bak de pizzabodem 8 tot 11 minuten in de oven.
- Wanneer de bodem in de oven zit, kunnen de champignons in dunne plakjes en de paprika in dunne reepjes gesneden worden.
- Bestrijk de bodem met de tomatensaus en beleg de pizza met de champignons, de paprikareepjes en de ham.
- Bak de pizza nog circa 7-8 minuten in het midden van de oven. Garneer de pizza met rucola en serveer!