Het proteïne dieet: neem afscheid van vakantiekilo's.

Proday eiwitdieet

Ben jij zwaarder geworden tijdens je vakantie? Hier lees je wat de oorzaak is en hoe het proteïne dieet van Proday jouw kan helpen om een gezonde leefstijl te bereiken. Door het volgen van een gezond voedingschema (met daarin heerlijke proteïne producten) en advies van onze diëtiste, kan het proteïne dieet van Proday jouw helpen om afscheid te nemen van vakantiekilo's.

Dag vakantie, hallo proteïne dieet!

Helaas, de vakantiepret is over. Die prachtige tijd waar je genoten hebt van je vrije tijd, meer koolhydraten genuttigd hebt dan normaal en waarschijnlijk minder aan lichaamsbeweging toe bent gekomen dan je op voorhand voor ogen had. Hierdoor ben je helaas wat meer kilo's verwijderd van jouw ideale gewicht dan je zou willen? Geen paniek! Het proteïne dieet van Proday helpt jou om je gezonde leven weer op te pakken en daarmee je gewenste resultaat weer te behalen. Bij Proday koop je niet alleen gezonde en heerlijke producten, maar een totaal pakket waarbij je advies kunt krijgen van onze diëtiste, blogs en  voedingsschema's. Dankzij gezonde producten en deskundig advies kan jij jouw doel bereiken.

Hoe zijn de vakantiekilo's eraan gekomen?

Dat is dé grote hamvraag bij iedereen die aankomt na zijn of haar vakantie. Hieronder hebben we een paar mogelijke oorzaken opgesomd die er waarschijnlijk voor hebben gezorgd dat jij een aantal kilo'sd rijker bent geworden nadat je van die welverdiende vakantie hebt genoten!

 • Je slaapt vaak langer tijdens je vakantie en bent soms geneigd om dan een eetmoment over te slaan. Je spaart dan als het ware de honger op en die zal op een later moment terugkeren waardoor je zal gaan snacken om je late honger te stillen.
 • Op vakantie geniet je vaker van een tussendoortje dan normaal.
 • Je geniet meer en vaker van een alcoholisch drankje op vakantie, bijvoorbeeld tijdens of na het eten!
 • Tijdens je vakantie heb je minder zin om zelf te koken waardoor je vaker buiten de deur eet. Je eet dan ook vaker iets grotere porties en over het algemeen ook meer ongezond voedsel.
 • Als je buiten de deur eet op vakantie is het eten vaak een stuk zouter waardoor je lichaam vocht vasthoudt. Dit zie je vervolgens ook weer terug als je op de weegschaal gaat staan.
 • Niet alleen zout zorgt ervoor dat je vocht vasthoudt en dus zwaarder bent volgens de weegschaal. Het warme weer helpt hier namelijk ook aan mee! 
 • Met het warme weer drink je waarschijnlijk ook meer frisdrank!
 • Je hebt weinig aan lichaamsbeweging gedaan.
 • In een restaurant heb je geen idee wat je aan voedingswaarde binnenkrijgt omdat dit vrijwel nooit wordt aangegeven. Hierdoor ben je vaak minder bewust bezig met je dagelijkse inname van koolhydraten en eiwitten.

Ga de uitdaging aan met het proteïne dieet!

Je kan niet altijd voorkomen dat jouw lichaam in gewicht toeneemt tijdens een vakantie. We moeten natuurlijk niet vergeten dat het doel van een vakantie is om te ontspannen en om te genieten. Je ideale gewicht dreig je te verliezen, maar lekker eten en tot rust komen op een vakantie is natuurlijk óók heel belangrijk. Zie de vakantiekilo's daarom niet als een probleem, maar zie het als een uitdaging. Met het proteïne dieet van Proday ga je deze uitdaging aan en maak je meteen korte metten met je ongezonde eetpatroon! Het dieet zorgt ervoor dat je jouw resultaat bereikt én blijft behouden. Het proteïne dieet van Proday leert je namelijk om verantwoord met voeding om te gaan. Het neemt je bij de hand door 4 fasen door te lopen. In de eerste fase boek je onmiddelijk al resultaat. De focus ligt hier op het beperken van je koolhydraatinname en zorgt ervoor dat deze worden aangevuld met eiwitrijke producten van Proday.

5 tips om extra vakantiekilo's in de toekomst te voorkomen.

Om te voorkomen dat je na je vakantie weer terug bij af bent hebben wij een paar tips voor je onder elkaar gezet die je op een verantwoorde manier helpen te genieten van je vakantie.

 • Drink zoveel mogelijk water. Neem bijvoorbeeld altijd een flesje water mee.
 • Als je een avond uitgaat, neem dan altijd een proteïne snack mee. Zo voorkom je dat je onnodig gaat snacken en je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid koolhydraten niet overschreidt.
 • Drink eens een glas citroensap met water in de ochtend. In citroenen zit veel Vitamine C. Deze helpt energie vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten.
 • Ga op tijd naar bed en zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Het lijkt een open deur, maar probeer eens de trap te pakken in plaats van de lift. Veel mensen vergeten dit.
 • Eet meer eiwitrijke voeding en minder koolhydraten (aardappelen, brood, pasta en rijst). Het is uiteraard ook van belang dat je gevarieerd eet. Hoe meer variatie in je eten, hoe meer voedingsstoffen je binnenkrijgt. 

Moet jij nog op vakantie gaan? Lees dan onze vakantie tips!

Nieuw!

full_dranken-pakket.jpg
Dranken pakket
(Set 15 stuks)
✓ 
10% korting

Maandaanbieding

full_proteine-dieet-exlusive-pakket.jpg
Exclusive Pakket

✓ 20% korting
Lees meer over Afterpay   Lees meer over Thuiswinkel Waarborgpayment logos
Alle prijzen zijn incl. BTW.
0