Het gaat niet om hoevéél je eet, maar wát je eet

Gezonde koolhydratenWie slank wil worden en blijven, mag weinig eten. Tenminste, dat dacht ik vroeger. Nu weet ik dat het niet om minder, maar eerder om anders eten gaat. In Nederland eten we veel koolhydraten (ofwel suikers) als brood, muesli, aardappelen, pasta en rijst. En als tussendoortje nog meer koolhydraten als ontbijtkoek, eierkoek of koeken als Sultana en Evergreen. Allemaal snelle koolhydraten waarmee de kilo’s er gemakkelijk aan vliegen. Bijna 7 miljoen Nederlanders zijn te zwaar en dat komt vooral omdat we de verkeerde dingen eten.

Dik door koolhydraten

Snelle koolhydraten leveren snel energie. Fanatieke sporters zijn er dol op. Maar als je er te veel van eet – meer dan je verbrandt – dan slaat je lichaam die energiebommetjes gemakkelijk om in vet. Daarom is afvallen en veel koolhydraten blijven eten als dweilen met de kraan open. Tenzij je als een gek aan het sporten slaat natuurlijk.

Nou moet ik wel even nuanceren. Niet alle koolhydraten zijn slecht. De slechte koolhydraten zitten in bewerkte, geraffineerde producten zoals witte suiker, wit brood en witte rijst. De goede koolhydraten vind je in onbewerkte ingrediënten: in fruit, groenten, peulvruchten en volle granen. En dat is het voedsel waar je lichaam juist gezond en slank van wordt.

Wil je afvallen en op streefgewicht blijven, dan is het slim om minder geraffineerde koolhydraten te eten. Dat is best lastig, gehecht als we zijn aan onze boterhammen en pasta’s. Nou hoef je de rest van je leven echt niet alle broodjes te laten staan (en neem dan eens volkoren variant), het gaat vooral om een goede balans. Maar ja, juist die is vaak zoekgeraakt.

Hulpmiddel voor een gezond gewicht in een gezond lichaam

Het eiwitdieet van Proday is een uitstekend hulpmiddel om een gezonde balans te vinden. Het dieet bestaat uit vier fasen. In de eerste fase gaat het vooral om snel en gezond afvallen én het doorbreken van je eetpatroon. Je gaat veel minder en alleen nog goede koolhydraten eten en meer eiwitten. Dat stimuleert de vetverbranding. Op een houtje hoef je niet te bijten. Je eet om de twee tot drie uur, misschien wel vaker dan je nu doet. Kijk maar:

Voorbeeld van een fase 1 eiwitdieetdag
07.30 uur ontbijt: havermout met kaneel of rijstepap
10.00 uur tussendoor: vanilleshake
12.30 uur lunch: soep en een frisse salade met mosterdressing
15.00 uur tussendoor: chocoladeshake of een eiwitreep
18.00 uur avondmaaltijd: omelet met verse groenten
20.30 uur tussendoor: karameldessert

Omdat eiwitten voeden én vullen is honger lijden er niet bij. En omdat je ook groenten (en vanaf fase 3 ook fruit) mag eten, krijg je genoeg gezonde koolhydraten binnen. Het resultaat merk je al snel: een constante bloedsuikerspiegel, optimale vetverbranding, meer energie en minder kilo’s. En een betere gezondheid op de koop toe!

Nieuw!

full_dranken-pakket.jpg
Dranken pakket
(Set 15 stuks)
✓ 
20% korting

Maandaanbieding

full_proteine-dieet-exlusive-pakket.jpg
Exclusive Pakket

✓ 20% korting
Lees meer over Afterpay   Lees meer over Thuiswinkel Waarborgpayment logos
Alle prijzen zijn incl. BTW.
0