Gewicht verliezen met vitamine D

vitamine dDoe je je best om af te afvallen en wil het maar niet lukken? Dan kan het zomaar zijn dat je een tekort aan vitamine D hebt. Wil je dan toch je kilo’s kwijtraken, dan kan het helpen om een vitamine D-supplement te slikken.
De ‘r’ is weer in de maand. En dat betekent een grotere kans op een vitamine D-tekort. De belangrijkste bron van vitamine D is namelijk zonlicht. Vooral in de maanden mei tot augustus maakt je huid onder invloed van de zon veel vitamine D aan.

Vitamine D-tekort

Nu we de herfst weer ingaan, laat de zon zich steeds minder vaak en lang zien. En neemt de kans toe dat je een tekort aan vitamine D hebt of krijgt. Dit komt omdat je lichaam uit gebrek aan zonlicht de voorraad gaat aanspreken die je in de zomer hebt opgebouwd. Hierdoor kan er na verloop van tijd een tekort aan vitamine D ontstaan, zonder dat je daar iets van merkt.

De oplossing? Suppletie!

De oplossing is simpel: eet veel vette vis of slik een goed vitamine D-supplement, zoals de Gezondheidsraad veel mensen ook adviseert.

Hulp bij afvallen

Een studie van de Universiteit van Milaan heeft namelijk aangetoond dat mensen die te zwaar zijn en een vitamine D-gebrek hebben, sneller afvallen als ze een dieet volgen en daarbij een vitamine D-supplement slikken. Proefpersonen die wel vitamine D slikten verloren meer gewicht en waren meer centimeters rond hun middel kwijt dan proefpersonen die geen extra vitamine D hadden ingenomen.

Meer effect

Conclusie van de onderzoekers: Bij mensen met overgewicht en een vitamine D-gebrek helpt vitamine D-suppletie bij het afvallen. En is het effect van het dieet groter.

Doe de test

Wil je weten of jij risico loopt op een vitamine D-tekort? Doe dan deze test.

Nieuw!

full_dranken-pakket.jpg
Dranken pakket
(Set 15 stuks)
✓ 
20% korting

Maandaanbieding

full_proteine-dieet-exlusive-pakket.jpg
Exclusive Pakket

✓ 20% korting
Lees meer over Afterpay   Lees meer over Thuiswinkel Waarborgpayment logos
Alle prijzen zijn incl. BTW.
0