Gezond eetpatroon? Stapje voor stapje!

Hoe is jouw relatie met voeding? Heb je lekker gegeten tijdens de feestdagen? Of was je de hele tijd aan het onderhandelen met jezelf over al dat kerstlekkers, oliebollen en bubbels, en ging je uiteindelijk toch met een schuldgevoel het nieuwe jaar in? Zonde! Schud die schuldgevoelens van je af en start het nieuwe jaar met gezonde eetgewoonten. En heus, daarin is ook gewoon ruimte voor lekker snacken op z’n tijd!

Compensatie = frustratie

De feestdagen zijn natuurlijk wel extreme dagen als het gaat om eten. Maar het heeft weinig zin om jezelf dan van alles te ontzeggen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die voor en na de feestdagen hun eetpatroon aanpassen om te compenseren, dubbel zo gefrustreerd zijn door hun eetgedrag dan mensen die dan hun normale eetpatroon aanhouden. Nu zijn de feestdagen al lang en breed weer voorbij, maar de frustraties blijven meestal nog een tijdje hangen. Waardoor je o zo gemakkelijk gaat (of blijft) snacken en snaaien, ondanks je goede voornemens.

Niet wat je moet, maar wat je wílt

Tip! Laat de frustrerende gedachten eens los over wat je allemaal zou moeten (en vooral laten). En bedenk eens wat je allemaal zou willen. Gezond en lekker eten, veel energie hebben, een gezond gewicht, lekker in je vel zitten, een stralende huid … Klinkt goed toch? Dat en meer bereik je met gezonde eetgewoonten! Die heb je niet van vandaag op morgen (tenzij je een echte diehard bent), maar stapje voor stapje kom je ook waar je zijn wilt.

Proday helpt je op weg

Het Proday proteinedieet waarbij je onderweg een gezondere levensstijl aanleert. Nu is het eigenlijk geen dieet, maar een hulpmiddel om in vier stappen naar een gezond eetpatroon te komen. Waarbij je onderweg al snel resultaat zult zien. Daarom in deze blog nu eens geen lijstje met ‘15 tips om je dieet vol te houden’. Want als je even niet oplet is het oeps… en zondig je weer (en nog een keer, en nog een keer). Wat wél helpt is een positieve mindset: denk aan wat je wilt – een gezond eetpatroon en een gezond lichaam - en visualiseer dat. Hoe dat voelt, hoe dat eruit ziet. En ja, dat motiveert! Ondertussen bouw je met Proday een gezonde relatie met voeding op. Ervaar je dat gezond eten vooral ánders eten is, en niet zeker minder of minder lekker! En weet je … kon je eerder niet stoppen met snoepen en snaaien, dan lag het écht niet aan je discipline. Je lichaam was gewoon suikerverslaafd door het eten van veel koolhydraten.

Van oude gewoontes naar een gezond eetpatroon

Ingesleten patronen zijn ontzettend hardnekkig. Voor je het weet val je in je oude gewoontes terug en snack en snaai je weer meer dan je lief is. Geeft niets, dat hoort erbij. En als je het ziet, kun je het ook weer veranderen. Niet omdat je dat moet, maar weer omdat je dat wilt! Omdat het zo goed voelt om gezond te eten en lekker in je vel te zitten. Dus... pak jezelf dan gewoon weer bij elkaar en gebruik een paar dagen Proday-producten. Als je steeds weer teruggaat naar gezonde eetgewoonten, dan wordt dat ook steeds gemakkelijker. Tot je niet meer terugvalt en je jezelf een gezond eetpatroon hebt eigen gemaakt!

Nieuw!

full_dranken-pakket.jpg
Dranken pakket
(Set 15 stuks)
✓ 
10% korting

Maandaanbieding

full_proteine-dieet-exlusive-pakket.jpg
Exclusive Pakket

✓ 20% korting
Lees meer over Afterpay   Lees meer over Thuiswinkel Waarborgpayment logos
Alle prijzen zijn incl. BTW.
0